Menu
Gildia Pióra na Patronite

W niebycie

Brakuje szlachetnych emocji choć serce o nie woła.
Studnia pięknych uczuć wysycha, powtarzalność jest słona.
Obojętność wciąż dusi Życie, te jednak nie chce konac.
Monotonia truje powietrze, też chce się z Nim uporać.

Szukam piękna... Nie odnajduje go w blazeńskiej komercji.
Fałszywy lukier nie zdoła oszukać smaku percepcji.
Umieram w tej samotności, nierozumianej przez ogół.
Godzinami zamykam się sam w sobie, by poczuć spokój...

12 274 wyświetlenia
111 tekstów
58 obserwujących
  • skrobek

    22 October 2015, 16:20

    Miło nie być samotnym w tym osamotnieniu. :)

  • dark smurf

    21 October 2015, 21:06

    taka poezja znów zbliża swoich.. zwłaszcza :)

  • Irracja

    21 October 2015, 17:54

    ... to mi odpowiada...

    ;-)