Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ludzie

Brak nam odwagi
Ludzie się ukrywają
Pokazując siebie
Mało z siebie mając
Piękna poza i prezencja

Zagrzewają dłużej miejsca
W naszych sercach, głowach, domach..
Tkwiąc bezmyślnie, cóż za trwoga
Bo Ci ludzie w większej mierze
Chronią się za sztuczna wizją
Zamiast twardo stapąć z sobą
Oszukują, trwale krzywdzą
Dziś już dobroć nie zwycięża
Jedna wielka paplanina
Bo ten człowiek co się stara
Zawsze w ciszy siebie trzyma..

9101 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
  • szpiek

    29 November 2019, 14:18

    Jak dla mnie to za mało lityczny wiersz 🙂

  • sunrises

    29 November 2019, 13:42

    Przepraszam literówka :)