Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chaos, chaos...

Brak blasku,
Brak tchnienia,
Ciszy brak!

Marazm dopada,
Każdego i wszędzie,
Bez ustanku.

Szukam ja i szukasz ty,
Oboje nieświadomi...
Szuka ona i szuka on,
Oboje zdezorientowani...

Dziw nad dziwem!
Zdumiona ja i zdumiony ty,
Oboje zagubieni, samotni...
Zszokowana ona i zszokowany on...
Oboje rozdarci i samotni...

Cóż czynić?!
Czy móc coś można?!
Nie wiem ja i nie wiesz ty,
Oboje nieświadomi...
Nie wie ona i nie wie on,
Oboje zdezorientowani...
Ferment!
Ferment razy kilka!
Nagle chaos...
Chaos otacza każdego i wszędzie!

Po kolei, bez wyjątku
Zagłusza wszystko...

8345 wyświetleń
101 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!