Menu
Gildia Pióra na Patronite

skrucha....

Boże...
Ja wiem...że to Ty
podałeś mi pomocną dłoń...
Wyciągnąłeś z gęstej mgły...
osuszyłeś moje łzy...
Opieką Swą otoczyłeś
i w dobroć ubrałeś...
teraz ja Ci wierzę...
serce ofiaruję...
tylko wybacz...nie pojmuję
czemu właśnie mnie wybrałeś
i tak szczerze...ukochałeś...
przecież bardzo nagrzeszyłam
przez te lata co przeżyłam.
Czymże teraz Ojcze Dobry sobie zasłużyłam?
Wybaczyłeś wszystko złe...
serce mi podarowałeś...
a duszę przeklętą...
z otchłani wyrwałeś.
Teraz klękam -tu przed Tobą
przepraszając ukłon składam...
Swą miłością Cię obdarzam
którą w wierszu tym...wyrażam...

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Seneka 18

    5 June 2011, 19:49

    Bardzo piękny wiersz...