Menu
Gildia Pióra na Patronite

niesłonecznie

borówka umarła zimą a potem już jakoś z górki
milczenie jaskinie smoki codzienne
dom ciszą krzyczy a okna w firankach
ślepe i nic jak dawniej

a jutro wielki dzień bólu ostania rata
i świtem nieba baldachim
rozedrze się na dwa
światy

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    23 July 2012, 21:08

    Dziękuję za opinie... i pozdrawiam słonecznie...:))

  • EmilG

    23 July 2012, 21:03

    aaaaaa.....ciekawy wiersz, niebanalny ;)

  • Gaia

    22 July 2012, 13:03

    Świty rozdarte jak słońca odrębne
    pieczęcią już niescalone....

    Wiele treści pomiędzy. Przejmuje w wyrazie :)

  • annak

    22 July 2012, 08:34

    ciekawie i ładnie, ale z nutka smutku...
    pozdrawiam :)))))