Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jadę - nie piję

Bo przecież nic się nie stanie,
Ty ostrożnie w swym mini Vanie,
przekręcisz w stacyjce kluczyki,
z płyty dobiegną rockowe krzyki
i ruszysz w miarę bezpiecznie,
by do łóżka położyć się grzecznie.

To nic, że jesteś pijany!
To nic, że innym popsujesz plany.
To nic, że potrącisz młodą kobietę,
która jutro miała wyjechać na Kretę.
To nic, że zabijesz jakiegoś ucznia,
już nikt nie będzie musieć uczyć tego trutnia!
To nic, bo przecież Ty jedziesz.
Sam siebie w samochodzie wieziesz.
Bo przecież nic się nie stanie.
Jutro zjesz z rodziną normalne śniadanie.

Ty cholerny mistrzu kierownicy!
Obyś na grobie swoich dzieci nie musiał palić zniczy.

Oby się ludzie opamiętali... Bo nie chcemy umierać.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 17 July 2010, 15:56

    :))

  • Myffa90

    16 July 2010, 18:27

    Bardzo dobre przesłanie, do mnie przemawia Kasiu. ;)

  • Piłkareczka*

    12 June 2010, 13:36

    O :) +

  • motylek96

    12 June 2010, 09:52

    Pijani kierowcy niosący śmierć.
    Hymn piękny napisałaś:))

  • 11 June 2010, 21:08

    Ale do konkursu potrzeba kilku jurorów ;))

  • Bogdan Z

    11 June 2010, 21:06

    rozpiszmy konkurs .... tyle tu głów ..... :)

  • 11 June 2010, 21:03

    Eeee... Może "Cytaty-time" ? :D

  • Bogdan Z

    11 June 2010, 21:01

    Kasiek - band ;)

  • 11 June 2010, 20:59

    To jeszcze wymyślcie nazwę dla zespołu ;D

  • IBELLA

    11 June 2010, 20:57

    Ja zagram na trójkącie :D