Menu
Gildia Pióra na Patronite

jednorazowe spojrzenia ?

boląca tęsknota i puste gesty
słowa które zastygają
w niewidocznych marzeniach
dzisiaj zostały nam
wypalone pola pamięci
wtopiony jak w głaz
ukradkiem podglądam nierealny świat
istniejący za granicą rozsądku
gdzie króluje ocean fal nieznanych
niosący pianę nadziei i … wiary
ku brzegu nieznanemu
płoniemy jak resztka świecy
w pustym świecie
resztki rozumu
kradnie wiatr uczuć
serce jak blizna rozdrapana
krwawi
jeszcze szukam blasku twych oczu
lecz smutek mi je skradł
a myśli moja gdzieś zbłądziły
staliśmy się kraterem bólu
ze stromymi zboczami
z których wypływa głos rozpaczy
przez sen pójdę ku wieczności
swej …

17 381 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • słoneczniki

    24 January 2012, 10:52

    dzisiaj zostały nam
    wypalone pola pamięci

    w pustym świecie
    resztki rozumu
    kradnie wiatr uczuć

    staliśmy się kraterem bólu
    ze stromymi zboczami

    Jakże wymowne... piękno ziejące bólem...

    Zabieram

  • Nutka67

    30 December 2011, 22:46

    Wart większej uwagi, dlatego zabieram do zeszytu, by wracać.
    Pozdrawiam.

  • Bogdan Z

    8 November 2011, 13:36

    dzięki dziewczyna za ...słowa pisane :)

  • 7 November 2011, 22:14

    ...podobno czucie i wiara silniej mówi...niż rozum...ale czasem próbujemy mimo wszystko by to rozum przeważył....ale marne szanse...gdy jeszcze choć iskra nadziei się tli...piękny wiersz Bogdanie...pozdrawiam Cię

  • marka

    7 November 2011, 20:27

    Wiersz na kilka razy, zatrzymuje uwagę.

  • Bogdan Z

    7 November 2011, 20:02

    :) dzięki Aniu :)

  • annak

    7 November 2011, 20:02

    nadzieja i wiara to siostry bliźniacze w miłości bardzo potrzebne...Panie Bogdanie kolejny piękny wiersz przy, którym warto zatrzymać się na dłużej :)))

    serdecznie pozdrawiam, a wiersz zabieram do zeszytu :)))))