Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Walka

Ból ulewą chmurną jest na horyzoncie nadziei,
lecz nadzieja niebem czystym nad chmurami.
Nadal wierzę, że horyzont znów się zmieni
we wschód słońca tam, gdzie chodzić będę z wami.

Ból jest zmorą bezlitosną, nędzną, podłą,
co zamienia szczęście w trwogę, radość w smutek,
ale jestem ja istotą szczęścia godną,
lecz też wiem, że skończyć muszę swą pokutę ...

Ból mój karą bowiem jest za zło przeszłości,
gdzie niszczyłem swoje zdrowie wciąż uparcie ...
teraz lata trzy me ciało już w czystości
ból przywitał na nowego życia starcie.

Moje serce kocha Ciebie już na zawsze,
moja walka dzięki Tobie jest łatwiejsza ...
Co dzień walczę dzielnie chociaż jest to straszne,
bo ważniejsze jest to żeś jest najpiękniejsza ...

* Dla Joasi *

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    2 February 2019, 06:00

    Misiek