Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie - kilka chwil

Boki zrywać
jak owoce słodkie
i umierać
na widok kalek
i rodzić się
na widok niemowląt
krzyczących

Teraz chmury...

Ptaki odlatują na południe
ale człowiek
nie ma dokąd iść...

Wzajemnie

Kochają nas ptaki
za suchy chleb
wysypywany na parapet
zimą

i niosą nadzieję
i nie przeminą...

Decyzje

Nie mamy czasu
na przydrożne pejzaże
kwiaty obojętnie mijane-
-ludzkie twarze...

Muszę wstać, podzielić się
chlebem z przydrożnym drzewem.

Marka
przy oknie i komputerze.

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • Piłkareczka*

    24 May 2010, 14:16

    Zainteresował mnie :) Ciekawy :)

  • 24 May 2010, 13:32

    Marko, każda chwila przedstawiona przez Ciebie, ma swoja głębię i sens, smutek przeplata się z radością, i przewiązane to wszystko nostalgią i zamyśleniem, a kolorystyka świata przyrzucona szarością dnia codziennego... Masz bardzo wrażliwa duszę. Pozdrawiam cieplutko :)