Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie chcę być zimą

Boję się, że mi umrzesz
W sercu, kiedy Ciebie już nie będzie,
Kiedy życie będzie przed nami
Stawiać ściany z cegieł czasu
I bezczelnie rzuci nam w twarz
Martwą odległość.

Boję się, że nie odżyję,
Kiedy staniemy na uszach, by naprawić
Krew dawno zwarzoną tęsknotą
I podzieli nas coś,
Czego brzydziliśmy się w wyznaniach
Przed samymi sobą.

Boję się, że nie dożyję szczęścia,
O które walczy się ze światem
I jakiś inny świat mi Cię odbierze
I ktoś inny będzie dla Ciebie latem.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • funeralofheart

    20 November 2016, 17:41

    Jakby się uprzeć, to jeszcze jest przedwiośnie :) Piona i dzięki :)

  • Meron

    20 November 2016, 17:26

    Zanim ktoś będzie Jej latem, masz dwie pory roku,którymi możesz się dla Niej stać. Wykorzystaj to na maxa i nie łam się ;)

  • funeralofheart

    20 November 2016, 11:42

    Cieszę się, że jestem jeszcze niedojrzałą osobą i nie zgrzybiałem jak Ci, którzy zapomnieli, że sami kiedyś byli w powijakach

  • RozaR

    20 November 2016, 11:26

    Niestety to gniot - i to napisany przez osobę chyba jeszcze niedojrzałą.
    Ale coś tam jest .

  • funeralofheart

    20 November 2016, 11:19

    Tłoczony świeżo z rzeczywistości.

  • giulietka

    20 November 2016, 09:40

    Bardzo klimatyczny, taki jak lubię.