Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

boję się, że kiedyś odejdziesz
już nie będziesz patrzeć mi w oczy
ani trzymać mnie za rękę
a z moich zaciśniętych dłoni
zniknie twoje błękitne serce

boję się, że kiedyś
zgaśnie słońce
spadnę z nieba
a o chmury potłucze się ostatnie
220 gramów mnie

boję się
że nauczę się żyć z pustą przestrzenią tam
gdzie kiedyś mieszkał ten mały mięsień
który uderzał całą swoją słabością i kruchością

tylko dla Ciebie

dedykowane

13 816 wyświetleń
144 teksty
14 obserwujących
  • kati75

    18 September 2019, 08:43

    Piękny wiersz :-)

    od Naja
  • 1 June 2017, 21:49

    Obawiam się, że ładniejszy, niż yestem. ;)

  • silvershadow

    1 June 2017, 10:57

    Jak Yestem :)

  • 29 May 2017, 20:38

    Ładny wiersz. :))

  • PainWithoutLove

    29 May 2017, 20:24

    dziękuję :) Duszy się przytyło w kwiatki, motylki i serduszka :)
    Miłego wieczoru życzę :))

  • 29 May 2017, 20:15

    Bardzo ładne, tylko tak się zastanawiam... czy chodzi o to, że przytyło się Twojej duszy, czy to serce niedożywione? ;)
    Miłego wieczoru. :))