Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Nocy czas "

Boję się cieni nocy, braku gwiazd i księżyca.
Strach w serce się wkrada, milknie moja muzyka, dźwięk znika. Cisza przed burzą.
Szept zegara, który czas nam liczył, szyderczo tańcząc w granacie nocy.
Ja mówię do niego - Morderco!
On zakrywa mi oczy, niby tańczy, zabawnie gubiąc wskazówki, a lęku szal zaciska moją krtań, duszę się.
Roztańczony czas nic nie robi sobie ze strachu mego.
Serce moje drapią koszmary, nocy oddech staje się płytki. Gdzie jesteś Kochany ? Boję się. - Jestem, już dobrze.
Strach czyni ze mnie niewolnika. Pojawia się muzyka. Serce bić szybko zaczyna.
Czy wybiła już moja godzina?
Nie ma ratunku, nocy czas pochłania nas.
Staruszek czas w zabawny sposób pozbawia nas życia.
Odbiera nadzieję, bicie serc naszych zamiera, odchodzimy w bezkres nieba.
Zabawne - niebo tak pięknie się dla nas otwiera...znikamy.
Już mnie tu nie ma - Już nas tu nie ma.
W nieskończoności się znajdujemy, dodając do tego głębię wieczności tam oddajemy się Miłości.
Miłość silniejsza niż śmierć.
Prawda w tym kryje się.

281 593 wyświetlenia
2731 tekstów
35 obserwujących