Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strach a zakochanie

Boję się, ale strach ten inny.
Znów... Poczucie winy.
Poczułam coś, co dawno pochowane.
Uczucie, prawda, strach - zakochanie?
Tyle łez już wylałam i bólu znosiłam,
przysięgłam sobie - już tylko siła.
Świadoma porażki na polu miłości,
akceptacja braku do uczuć zdolności.
Co jeden to gorszy, upadki bez wzlotów;
Inwestycje naiwne i zero zwrotów.
Dziś wstałam z myślą, "Och czyżby?"...
Ukłucie w piersi, puls wyższy.
Jego głos, cichszy - troski głośniejsze,
Ach! Potrzebuje palety barwniejszej.
Dziś mimo strachu, jego uśmiech mym celem,
Pragnę radości, jego... Niewiele.
Boje się, ale strach ten inny.
Stalowe serce, a jednak z gliny.

14 528 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących