Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grasz?

Boimy się tego, co powiedzą inni
mimo że, tracimy siebie.
Bal przebierańców przestaje być
tylko zabawą,
a wraz z jego końcem
już tylko nieliczni świetnie się bawią.

A gdyby tak opuścić tę grę
i wyrwać się wcześniej,
nim zegary ułożą swe wskazówki
po raz ostatni.
Czy będziesz tym, który wówczas
chwyci mą dłoń?
Pomimo spojrzeń tłumu.
Kto komu dodałby odwagi,
by porzucić przybraną maskę?

Dobrze wiemy, że zbyt łatwo
przychodzi nam bycie kimś.
Choć coraz bardziej uwiera twarz.

Świat rzuca nam dziś wyzwanie.
Czy gotów jesteś
ukazać oblicze, które Ty tylko znasz?
A może dalej grasz?

13 131 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
  • 9 June 2022, 21:32

    Ty, nie boisz się tego co powiedzą inni ?
    Może się okazać to co jest dobre dla Ciebie, dla innych to czyste zło.

    • carla1

      10 June 2022, 19:38

      Cóż, jestem tylko kolejnym graczem jakich wielu. Strach zawsze będzie,ale podejście można zmienić.
      Co jeśli bycie kimś w ostatecznym rozrachunku jest zawsze gorsze od bycia sobą

      od szpiek