Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strachy na lachy

Boimy się starości
włosów jak firanki na święta wieszane
schodów co tak nagle
przeszkodą się stały

Boimy się starości
i niezrozumienia
odbitego w lustrze
starego spojrzenia...

Nie bójmy się, przyjdzie
zawsze nazbyt szybko
jak za lat dzieciństwa
śmierć po złotą rybkę

Nie bójmy się, starość
nie wyczekiwana
to wszak tylko młodość
przeterminowana

11 864 wyświetlenia
100 tekstów
13 obserwujących
  • Gold Fishy

    28 June 2010, 22:34

    Dziękuję, również wszystkich pozdrawiam :*
    (a to znów jeden z moich starszych wierszy :)

  • 28 June 2010, 16:38

    Boimy się smutnej, samotnej starości. Nic to że włos posiwieje i sił braknie gdy obok ta ukochana ciepła dłoń spoczywa. Pozdrawiam:)