Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świąteczny list o nas

Teksty z obrazami - Świąteczny list o nas - exsilentio
Świąteczny list o nas - exsilentio

Bóg się rodzi w każdym domu, przy nas.
Dłoń wpleciona jest do dłoni
Dokładnie tam, gdzie serce moje.
Napisał John Green w "Gwiazd naszych wina"

Wieczorem ucho czuje- puk puk, puk puk…
Ramiona jak niebieskie ściany
I Ty między ramionami.
Uśmiechy echem z ust do ust i znów, i znów.

W złocistej kuchni rosół gwarzy.
Psi sen dalekim pomrukiem burzy,
Jak w zębach kwiat czerwonej róży.
Ta chwila dla mnie serią fortunnych zdarzeń.
Zasypiam zawsze obok Twojej twarzy.

Quid Quidem

42 053 wyświetlenia
582 teksty
6 obserwujących
  • 26 December 2022, 17:26

    Niezwykłe pisanie o niby zwykłych sprawach. Cudnie 💚

    • exsilentio

      26 December 2022, 23:11

      Dziękuję. Czasem ludzie trochę przypominają piłeczki pingpongowe. Im więcej razy uderzy o blat stołu, tym bardziej ceni lot.
      😉