Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie z Garncarskiej

Bóg patrzy na nich
bez zmarszczek na czole
z obojętnością
na ludzkiej twarzy

Siedzą na murku
klatki schodowej
pod nimi pies
czochra grzbiet zagrzybiony

Jest po dziesiątym
więc palą klubowe
i piją patykiem pisane wino
plują z kulturą na trawę zieloną
żyjąc beztrosko obecną chwilą

Jest z nimi kobieta
świadcząca usługi
ale za cycka złapać się nie da
Jurek podaje jej w szklance wódkę
aby poczuła w gębie
smak nieba...

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • silvershadow

    28 September 2019, 15:28

    gdzie nas nie ma, jest nas więcej ;)