Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ta Polsza

Bo Wołyń bo Katyń Oświęcim
Ponary Palmiry Przasnica
Bo Ukraińcy Litwini
Szwaby Kacapy i Żydzi
Tak głodni krwi Polskiej
I nigdy nie syci
A razem tak zgodni
W tym szale podobni
Tej Polszy tych Lachów i Gojów
Wytępić jak szczury i wytłuc
By więcej nie było
By wszystko dokoła spłonęło
Z diabłem choćby pod rękę
By nędza głód i smród
Aby tej Polszy nie było
By dzieci kobiety starcy
Wszystko spłonęło
Przecięte na pół
Na drucie kolczastym
W ubeckiej katowni
By Polszy na zawsze
By zginął ich ród

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!