Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Déjà vu – odnów obraz Jego spojrzeniem

Bo wiesz -
ja to nawet cię nie lubię.
Martwe dekoracje popiołem z twojej głowy
pewność kalectwa słów - samorozgrzeszenia dróg
przegrana na pustyni pokus... ciszy
jak żyjesz.
Po prostu cię nie lubię. Nie ufam.

Lecz wiem, że On - kocha wszystkich.
Czeka na tych, co mają najdalej do Niego.
Ma wszystkie odpowiedzi. Poezję słów i łaski dla duszy.
Jest samą prawdą.

Jak masz daleko... do Jego spojrzenia.
Czterdzieści kroków?
Czterdzieści dni?
Dwa lata?
Życie?
...
czy trzydzieści srebrników
------------------------------------
...widziałem na spacerze

https://youtu.be/a3EzCg1ngE4

29 497 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
  • Sol 8

    6 April 2021, 07:16

    Pięknie....