Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

pozory

bo w ciszy wszystko słychać
w niej zgiełk codziennego życia
tonie w podszeptach myśli dawnych
co lubią wychodzić z ukrycia

by najpierw sentymentem
obciążyć czaszkę siwą
a potem pod kołdrę czupryny bujnej
wciągnąć dziewczynę jak żywą

bo w ciszy nawet gwiazdy
migocą jakby większe
a usta twoje choć milczą jak zaklęte
od wina stają się mocniejsze

styczeń 2015

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    19 January 2015, 15:53

    dzięki fyrfle

  • fyrfle

    19 January 2015, 12:36

    Dobre.