Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na progu z walizką

Bo tu noc
Nocą się budzi

Ciągle ta sama kołysanka
W uszach brzmi

Że zależy
Od pogody

Kilka słów

W progu już czeka
Kolejna walizka

Podrapałaś mnie
Na do widzenia

I pomachałaś
Mówiąc, że kiedyś
Może

Że zależy od pogody
I od deszczu zimna

Zostałam
wbita w futrynę
I łowiłam krople słone

Były zimne

Jak noc

~ dedykowane

18 031 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 28 December 2012, 20:47

    Dziękuję, A. Bardzo.

  • 28 December 2012, 20:28

    Powtórzę raz jeszcze
    Piękne piszesz wiersze
    Czoło skłaniam nisko
    Nad Twoją Walizką

    Wzruszający, Nöll. Wspaniały.

  • 27 December 2012, 11:37

    Miłego ;)

  • 27 December 2012, 10:02

    Miłego dnia :)

  • 27 December 2012, 02:04

    Yestem zawstydzona ;)

    Dziękuję i pozdrawiam.

  • 26 December 2012, 23:47

    Piękny.
    Pozdrawiam. :)

  • 26 December 2012, 21:44

    Dziękuję, Kasiu ...

    Również pozdrawiam cieplutko ;)

  • katjaa

    26 December 2012, 21:35

    podoba mi się Twój wiersz.. mimo, że smutny.. pozdrawiam gorąco :)

  • 26 December 2012, 19:36

    A tu masz rację. Trzeba cierpienie zwalczać. Pogodzić się z nim to jak wystudzona herbata, a któż chce być wystudzoną herbatą ? ;)

    Pozdrawiam ciepło ;)

  • Pechowa_

    26 December 2012, 19:34

    Rozkoszy... nie do konca... raczej chyba zostało lekka gorycz niespełnienie...
    Ale nawet cierpienie motywuje do działania
    :)
    życie zbyt kruche jest by poddawac się ;)