Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bo to noc

„Bo to noc. A może,
bo jesteśmy jak iskry
na nieznanym wietrze”. (E. M. Remarque)

bo ja sama to mało
a czasem wręcz nic niedokończone

jak list bez nadawcy
za szybko wrzucony z tęsknoty

bo ja nieprzeczytana na wargach
odcinam się bielą w czarnym
niepokój szminką malując

i kipię w ciszy na końcu bezsłowności
bo to noc nieśmiała prosi o niemy księżyc

53 614 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • No_One_

    3 November 2011, 15:12

    Zawsze cytuję w komentarzu ulubione fragmenty.
    A u Ciebie?

    Nie będę Ci tu wklejać w komentarzu Twojego wiersza ;)

    Niesamowicie mi się podoba.

  • Nika789

    2 November 2011, 22:00

    wzruszający wiersz. gratuluję.

  • Akte

    2 November 2011, 21:30

    Dziękuję Aga i pozdrawiam ciepło
    :)