Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwestia nieczytelna

Bo nikogo nie dalej
Niż w środę
Prowadziłem w duszę alej
Mą daleką Bogu
Jednak bliską
Dla mnie znowu
Marii się modlącej
Ile śmiechu
Tyle jeśli trzeba będzie
Anioł co na grzędzie
Wysiaduje antidotum
Dla mojego grzechu

Dajmy monet ciężar
Złapie nędza
Spowiedź, żale
Znak pokoju w karnawale
W usta tego co zawoła
I już z głowy
Zmieści ciszy chleb razowy
Z głową spadnie tez korona...

15 297 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • Vort

    17 January 2011, 23:30

    Dziękuję, ale nie ma przed kim chylić czoła.
    Wszystkich nas zrównują Cytaty.

  • Akte

    1 March 2010, 18:09

    Nowa strona osobowości :)
    Świetny wiersz, słowa są zbędne.

    Pozdrawiam

  • Maniulka

    27 February 2010, 19:21

    świetny wiersz:)

  • Vort

    27 February 2010, 18:39

    Dzięki renessme.