Menu
Gildia Pióra na Patronite

pareidolia*

bo nie trzeba widzieć
by wyliczać się
minuta w minutę

i doprowadzać
do wspólnego wierzę
z głową na dwóch poduszkach.

jak pył
unosić się znad gruzów
tamtych upadków

obnażać stopniowo słońce
później siebie

ciepłem być pod skórą
- nieuchronnością nocy.

_________
*pareidolia - zjawisko dopatrywania się znanych kształtów w przypadkowych szczegółach, przeważnie przy pełnej świadomości ich nierzeczywistego charakteru.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    13 April 2014, 18:51

    Thé vert

    ciekawość nie wystarcza
    aby się wtulać