Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

bo już idziesz
bo tak trzeba
bo jutro wstaje dzień
ach nie wiesz nie wiesz
że nie przyjdzie do mnie sen

czemu zawsze odchodząc zamiast zostawiać
- zabierasz -
czemu jestem nagi przedtem i potem
wcześniej i później umieram

mówisz: nie przesadzaj jutro też jest jutro
ale bez przesady ta miłość
byłaby miłością smutną

życie musi mieć w sobie coś z wulkanów i burz
nie wierzę w ogród w którym nie ma
rozkwitających róż

człowiek musi się upić ich przesłodką wonią
zanim w czarnej nudzie
białym niebie po nas na wieki
zadzwonią

21 183 wyświetlenia
266 tekstów
27 obserwujących
  • Meron

    24 April 2022, 14:19

    Czemu?
    Na to pytanie w teraźniejszości odpowiedzi nie ma.
    Ale jeśli miłość jest, piękna czy głupia,
    dobrze, że jest.
    Serce żyje.

    Pozdro Sebek!
    I nie śpiewaj tak smutno :)

  • kati75

    26 March 2022, 10:28

    https://youtu.be/vyp9pIoC-gY życie trzeba przeżyć tak, by nie żałować żadnej utraconej chwili.

    Video vyp9pIoC-gY