Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spacer

bo jakbym umiała zawiązki ciebie,
kształty i barwy, które nie widzę
naiwnie jak dziecko zrozumieć.

w korytarzach umysłu szukać
lapidarnych słów tych, które zamykasz
sobą dookolnie. to nie brnęłabym dalej

pustymi ulicami, by w kałużach
lęku się przeglądać i mgłą gęstnieć bezprzyczynnie.

53 625 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • No_One_

    23 December 2011, 20:20

    Ja tam jestem zadowolona , że popsułam sobie oczy na rzecz akurat tego wiersza.

  • Pytia

    16 December 2011, 05:47

    treść i jej sens, zawarty w paru wersach....jasne i czytelne...
    przyjemność czytelnikowi sprawiają......Ciebie nie można nie czytać............

  • Xioo

    15 December 2011, 21:24

    Słabo.
    Nie przyciągnęło mnie to. Nie czytałem tego jednym tchem. Było takie, nijakie? Przekaz iście oklepany - samotność, wędrówki.
    Pochwalę zgrabne metafory "i w korytarzach umysłu", "kałużach lęku się przeglądać" - to akurat jest na poziomie.
    Przy ocenie całości nie jest kolorowo - nie ma takiego motta, "bum". Nie ma "tego czegoś".