Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienna dama

błysnęła rosa na szybie
przemoknięta od deszczu
rozżaliły się pomarańczowe liście
zabrakło im słońca oddechu

przyszła dumna i smutna jesień
skradła kolory tamtego lata, kwieciste łąki
zakochane motyle skryły się w kokonach
szarej nicości, wegetują do kolejnej wiosny

mgłą czarnego dymu bijącego z kominów
osnuła horyzonty miasta
odziana w kolorowy płaszcz
poświeciła ranną bryzą chłodu zielone chodniki

ciągle płacze, zrzuca swe ubranie
ale jakże zmienna uroda tej damy
nieraz błyśnie słońcem, rosieje nić babiego lata

a człek oszalały zapomina o zgryzocie przeszłości
i wiruje niczym spadające liście z drzew
szuka tej radości skrytej w jesiennej szarości

http://www.youtube.com/watch?v=C_sJDpNaQ9Y

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • jesienna mgła

    16 October 2012, 11:18

    Dziękuję za miłe słowa również wszystkich pozdrawiam

  • słoneczniki

    16 October 2012, 08:15

    Wyobraźnia działa...