Menu
Gildia Pióra na Patronite

obecność

bliska obecność
mnóstwo mówi
dotyk i rąk ciepło
nic nie zastąpi

w jednym słowie
największy dar
listem nie ogrzeje
szept nie odda

bliska obecność
w strofach mgły
nie uchwyci nuta
nie ogarnie w mig

i nie jest dość
nie można się
nią nasycić
myśl nie okiełzna

bliska obecność
to co się czuje
ślad po dreszczu
poruszy strunę

92 613 wyświetleń
881 tekstów
21 obserwujących
  • kati75

    5 February 2022, 17:29

    *nieokiełznana Ładny wiersz, prosty w swoim przekazie.

    • Victoria Angel

      5 February 2022, 17:37

      A to, że ten wiersz jest prosty w swoim przekazie to lepszy czy gorszy? :-)