Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnia sekunda

Teksty z obrazami - Ostatnia sekunda - exsilentio
Ostatnia sekunda - exsilentio

Blaskiem ogni wiem już, wiem,
Że spłonął cały mój kosmos.
Własnym sercem zimno drę
Nici Parek i rozbijam krosno.

A kiedy zawisa ta chwila na końcu,
Ostatni obraz, dotknięcie, smak,
To pragnę znów ciebie, na łące, w słońcu.
Jak wiatru na skrzydłach pragnie ptak.

Wtedy znam brzmienie ostatnich nut
Pożegnalnej fali na stadionie życia,
Jednym oddechem pofrunie z ust
Słowo-kwiat "Ty", w największym rozkwicie.

Quid Quidem

42 001 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!