Menu
Gildia Pióra na Patronite

zagubienie

błagalny wzrok odwracam w twoją stronę
chociaż wiem że nie mam nic na obronę
świadomie popełniam kolejny błąd
nie mam prawa czuć ciepła twoich rąk
chociaż jeden chciałbym wiedzieć co się jutro zdaży
chce znać konsekwencję choć wiem że mój los dopiero się waży
stąpem po kruchej ścieżce nad przepaścią wiecznego zapomnienia
Mam zawiązane oczy twój głoś jest dla mnie jedyną szansą odkupienia
Jestem jak ślepiec w krainie światła
nadzieja w moich oczach zbladła
nie wiem już czy postępuje słusznie
Jeśli znasz rozwiązanie z labiryntu kłamstw proszę wyprowadź mnie

1461 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    11 November 2012, 00:38

    Bardzo ciekawy wiersz-pozdrawiam serdecznie:)