Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mój mały intymny świat...

Błądzę w ciemnościach, uparcie wierząc, że dotrę do celu.
Rozbiegane ręce, drżące ciało, niepewny krok...
Przechodzę z kąta w kąt, ale nie odnajduję drogi.
Wygłodniałe oczy pragną wreszcie ujrzeć szczęście,
lecz może nie ono jest moim przeznaczeniem.
Dokąd mnie więc doprowadziło, kim dzisiaj jestem?
Może posłańcem przynoszącym złe wieści,
może myśliwym polującym na najsłabszych,
może poszukiwaczką utraconej miłości,
może cierpiącą matką a może jeszcze zagubionym dzieckiem.
Kim jestem?
Gdzie szukać odpowiedzi skoro mój świat jest zbyt mały, by mi jej udzielić,
a mur go okalający zbyt wysoki...

13 270 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • 13 June 2010, 23:37

    Piękna, pełna smutku poezja. Pozdrawiam