Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Koniec

Błądząc nocą myślami
Przewijając obraz z Tobą
Miłość pogłębia ciemność
I sny wcale nie pomogą

Na wszelki wypadek
Drzwi za sobą nie zamykam
Może zobaczę w nich postać
Którą chciałbym spotykać

Bez przekonania już czekam
Czy jeszcze coś jest warte
Czy zamknąć to co obecne
Czy jednak wyjąć czystą kartę

Samotni, czasem nieszczęśliwi
W chwili, gdy zostają sami
Miłość nie zaczeka na ich koniec
Nawet za zamkniętymi drzwiami

4140 wyświetleń
44 teksty
20 obserwujących
  • .Rodia

    19 May 2023, 10:10

    zamknij drzwi bo się przeziębisz
    noce chłodne

    nie warto czekać na ludzi, którzy boją się zapukać

    niedomknięte drzwi prowadzą do ruin
    kto chodził - pałętał się - po opuszczonych domach ten wie

    od IceCherry, Ciska, Facro
  • Malachite

    18 May 2023, 20:17

    Subtelnie, ładnie...

    od RedRose, Naja, AShER
  • Eneida

    18 May 2023, 15:55

    :)