Menu
Gildia Pióra na Patronite

Analiza

Blada na tle społeczeństwa,
czasem dziewczynka,
a chwilami kobieta.
Raz z sercem
o intencjach najczystszym,
w gorszych momentach
wrak człowieka.
Władczyni czerni i bieli
z ciemną dziurą
ulokowaną gdzieś w duszy.
Człowiek powstały z kamienia,
który za łatwo daje się kruszyć.
Przemierza ulice w czarnym płaszczu,
co zapewnić ma jej
poczucie niewidzialności.
Ona nie jest kimś,
to tylko waląca się świątynia
przyszłości i teraźniejszości.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!