Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 16 September 2020 Konkurs Motyw wieczoru

***

biorę łyk gorącej kawy
czuję na skórze wrześniowe powietrze

znów założyłam na siebie niebo
i twarzą przy ziemi
jak jaskółki
zapowiadam deszcz

biorę łyk ciepłej kawy
widzę dumne drzewa
tkwiące w leniwym upojeniu napęczniałym końcem lata

oddaję im swoje westchnienia
rzucają mi tylko cienie
niechciane

biorę łyk chłodnej kawy
słyszę znów śpiew swojego ciała
prostuję wygięty w łuk kręgosłup
by w tej przestrzeni pomiędzy bluzką a sercem
zamieszkał na chwilę szept wieczoru

biorę łyk zimnej kawy

czuję cierpki smak czerni
jak wtedy
gdy się wraca tam
gdzie się nigdy nie było

13 967 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących
  • .Rodia

    10 October 2020, 19:59

    znamy to heh

  • zatopiony.wrak.

    10 October 2020, 10:58

    zawzięta :D

  • .Rodia

    9 October 2020, 09:25

    myślałem, żeś już wzięta ;D

  • zatopiony.wrak.

    2 October 2020, 15:45

    w końcu kawa wzięłaby łyk mnie

  • .Rodia

    2 October 2020, 09:57

    gdyby tych łyków było więcej, to mogłabyś brać tylko łyk chłodnej kawy

    ja często taka pijałem, w czasach kiedy pijało się kawę
    nie polecam, chyba że palącym

  • zatopiony.wrak.

    29 September 2020, 11:29

    M. dziękuję Ci najpiękniej

  • giulietka

    29 September 2020, 06:34

    Serdecznie gratuluję zasłużonego zwycięstwa, majstersztyk!

  • zatopiony.wrak.

    27 September 2020, 18:08

    Blawaciaty, bardzo mi miło... dziękuję

  • 26 September 2020, 00:16

    nie sa mo wi ty!!! <3

  • zatopiony.wrak.

    16 September 2020, 18:18

    z pewnością bycie tu z Tobą to wygrana
    dziękuję za wyróżnienie wiersza. bardzo