Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyspy szczęśliwe...

bielą odliczają się dni i noce
wiatr cicho szumi problemami
a ja twarze tęsknoty zamykam w sobie

i idę do ciebie we śnie
by szybciej dokonał się cud
codzienności naszych objęć

gdy roztopię się w tobie - porcjami

w zaspach nocy odkryjesz moje ciało
chciwie całowane aż po dreszcze
ugładzisz splątania dłoni niemożliwe
których tak dotkliwie brakowało

ale zanim sen swój wyśnię
poproszę jeszcze jeden raz

odśnież wyspy mego ciała…
- szczęśliwe

21 284 wyświetlenia
183 teksty
42 obserwujących
  • NieBoska

    25 January 2013, 10:31

    Cudeńko ;)

    Na palcach jednej ręki mogę policzyć kobietki, które na tym portalu tak pięknie piszą ;)

  • Efemeryda60

    20 January 2013, 06:28

    Gracjoo, za oknem śnieg , zimno wciska się w każdy kąt,
    a ty rozgrzewasz nam serca ;)

    Piękny wiersz.

  • IceCherry

    18 January 2013, 14:46

    odśnież wyspy mego ciała…
    - szczęśliwe

    piękne ;)

  • motylek96

    13 January 2013, 21:52

    zima takze potrafi byc romantyczna

  • Kenzo

    13 January 2013, 19:03

    Romantyczny nastrój i miłosne śnieżne ciepło, piękny.

  • krzyś88

    13 January 2013, 18:33

    Niesamowity klimat stwarza Pani w wierszach. To wielka przyjemność móc je czytać. Dziękuję.