Menu
Gildia Pióra na Patronite

życia plan

biegnijmy choćby nawet pod wiatr
poznać świat w gwiazdach nam zapisany

chmury ustąpią miejsca
dam ci szczęście nie będziesz sam

do raju bram poprowadzi
żadnych ran nasze słowa niczym balsam

koić będą rozterki i smutki
nie dopuścimy ich między nasze noce i dni

miłością władać się nie da
zrobi z nami co zechce- poddajmy jej

aleja gwiazd oświeci drogi czas
oplecie warkoczem

przez próg
tak nam dopomóż...mimo lat

bo szczęściem jest spotkać człowieka
który kocha sercem

spełnia sny, wymarzone sny
brylantowe gody - życia plan

Krystyna Anna Szklarczyk 16.06.2019r.

wiersz publikowany drukiem w antologii "Magia Wersów''

70 238 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!