Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poszukiwacze gwiazd

Biegniemy zapatrzeni przed siebie
Wspinamy się na wzgórza nadziei
Szukamy ciągle znaków na niebie
Nie widząc zwykłych cudów na ziemi

Mijają nas dni, już nie nasze
Noce dalekie, tak bardzo znajome
Przemierzamy tęsknoty morze
Zagubieni poza duszy domem

Samotni w nieustannej wędrówce
Wypatrujemy świtu ciepłego spojrzenia
Przemierzając opustoszałe manowce
Szukamy gwiazdy, która ocali marzenia.

137 925 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Irracja

    20 January 2011, 20:20

    :-)

  • giulietka

    20 January 2011, 20:15

    O tak Grzegorzu, Twój awatar wielce wymowny, a tutaj zdaje sie być na właściwym miejscu, we właściwym czasie... ;)
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Irracja

    20 January 2011, 20:14

    ... hmmm... i dlatego mam, jaki mam - awatar...

    ;-)

  • giulietka

    20 January 2011, 20:08

    Dziękuje Marie za te pzrepiękne ramy do mojego skromnego obrazka;)
    Miłego wieczorku;)

  • Papillondenuit

    20 January 2011, 20:03

    Jak miło oderwać się od codzienności wieczorową porą przy takim wierszu... :))

    ...zawsze pragniemy więcej niż posiadamy,
    w tęsknocie zamknięte duszy naszej ramy...

    Pozdrawiam ciepło:)

  • giulietka

    20 January 2011, 19:27

    I ciągle tęskni...;)
    Dziękuję za rozwinięcie, pozdrawiam Aguś;)