Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Jestem jak jesteś

Teksty z obrazami - Jestem jak jesteś - exsilentio
Jestem jak jesteś - exsilentio

Biegnące chmury i szum nagich drzew
Malujesz wiatrem i sennym oddechem
W uskrzydlonych liści przestrzeń.
Dla Ciebie jestem, bo każdy gasisz gniew.

A kiedy kładziesz stęsknioną głowę
I pleciesz sny w rytm mojego serca,
To nie potrafię pragnąć więcej,
Bo śnisz mój świat jednym słowem.

Razem bez końca na końcu świata.
Jesteś moim szczęściem Twoim jestem.
Zupełnie wypełniamy przestrzeń,
Wtuleni w futro psiego skrzata.
Pocałuj mnie jeszcze i wreszcie
Zaśnij piękna taka.

41 980 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!