Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

rozmowy z wiatrem

biegłam w nagie ramiona drzew
udeptanymi przez dzikie zwierzęta
ścieżkami
ich zawiłość była obrazem mojej duszy

kryłam się w suchości traw
głębi arterii kruchości
a na wietrze falowało moje wnętrze

promienie światła nieskończone
kładły się na górach
i oplatały gęste lasy
jak włosy moje
twoją ciepłą dłoń

14 060 wyświetleń
88 tekstów
29 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    6 December 2020, 17:06

    cieszę się, że zgrzytnęło
    to znaczy, że jest bardzo mój :)

    pozdrawiam

    od Aplan, lontano, ryksza
  • Aplan

    22 November 2020, 13:42

    W paru miejscach mi zgrzytnęło, ale ogólnie piękny wiersz.