Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biegła przed siebie nie znając celu,
uklękła i rzekła niezdolna do gniewu:

"Nie siłą jest ogień potężny wzniecać,
nie siłą wyrwać ogromny pień.
Lecz siłę ten ma w sobie nadludzką,
kto w śmiech zamieni bliską już łzę."

24 601 wyświetleń
214 tekstów
73 obserwujących
  • Marie

    20 March 2020, 07:38

    Małgorzato - jest to mój tekst i wiersz.

  • Małgorzata S.

    20 March 2020, 07:20

    Witam, chciałabym wiedzieć czyj to jest wiersz?

  • 30 June 2018, 11:03

    Ładne, bardzo.
    Pozdrawiam. :))