Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na przełaj

Biegł chłopczyk wesoły
Krzyczał wniebogłosy
Bo uciekł ze szkoły
Wiatr targał mu włosy

Biegł młodzian szczęśliwie
Z dziewczyną do pary
Czas leciał leniwie
Udały się wagary

Biegł mężczyzna zdyszany
Dziś łopatą wojuje
Codziennie pijany
Lecz ciężko pracuje

Truchtał dziadek siwy
Bo biec nie dał rady
Do sklepu po butlę oliwy
I słoik marmolady

Tak oto przebiegł życie
Wciąż na oślep gnając
Zakończył je pospolicie
Nic nie osiągając

47 966 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
  • PetroBlues

    14 July 2011, 14:23

    :)

  • bajka1

    14 July 2011, 14:21

    fajnie to napisałeś całe życie w kilku zwrotkach...daje do myślenia...żeby za dużo nie biegać

    pozdrawiam!!!

  • WilceeQ`

    13 July 2011, 23:16

    uwierz, że u mnie to norma ;)

  • PetroBlues

    13 July 2011, 23:08

    Spełni się,chyba nie masz ochoty nie spać prawie do 3 rano? :P

  • WilceeQ`

    13 July 2011, 23:06

    Skoro tak co jak się nie spełni ;>?

  • PetroBlues

    13 July 2011, 22:53

    Ok powróżę Ci.

    Wróżę Ci ze maksymalnie za 4 godziny będziesz spała:D

    Zadowolona? :P

  • WilceeQ`

    13 July 2011, 22:46

    A no owszem, nie mniej jednak raz na sto lat, można komuś dać uśmiech ;p

  • PetroBlues

    13 July 2011, 22:37

    Stanowczość i wredność to nie jest to samo:)

  • WilceeQ`

    13 July 2011, 22:33

    Wredne to to ;c

  • PetroBlues

    13 July 2011, 22:23

    Nie i już:)

    Dzięki Aza:)