Menu
Gildia Pióra na Patronite

Leśne pieśni

Biegam po lesie
Choć nie wiem,
Gdzie niesie mnie on.

Miękkie podłoże,
Wysokie drzewa,
Na szczytach których
Ptak dla mnie śpiewa.

Nad głową mieszane korony drzew
Sprawiają, że słońca mniej tutaj jest.

Pajęczynę gdzieś pająk
Tworzy w oddali,
Być może w nią wpadnę
Jak w wodę kamyk.

Jaszczurka ucieka
Zwinnie przede mną,
Sam ledwo ją widzę,
Lecz widzę na pewno.
Znikła gdzieś w trawie -
Tam pewnie jej dom.
...
Przede mną obraz
Tchnący brzydotą,
Leżą tu śmieci,
Choć nie wiem po co.
Las był tak piękny -
Nie jest nim odtąd.

581 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • PrestonX

    20 October 2016, 22:06

    Fajnie się czyta, jak tekst piosenki ;)