Menu
Gildia Pióra na Patronite

kubek

biały kubek z szerokim uchem
w nim szara słomka i życie
wypijane powoli wyciekające z warg
na zawiązaną na szyi chustkę

miłość wyrażana ruchem głowy
śmierć pozostawiana sama sobie
kładąca koc na zmarznięte stopy
wykręcająca wózkiem
do pustego pokoju

kto wynajdzie lekarstwo
na zanik mięśni naszych sercowych
kto jest silny

(2019)

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 10 March 2019, 13:59

    Jak zwykle śliczne.
    Pozdrawiam. :)