Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biały puch

Biały Cień z nieba spadł
Podszedł do mnie i rzekł "jak?"
Spojrzałam na niego zdumiona tak
Nie wiedziałam co zrobić powtórzyłam "jak?"
Łagodnie tak podniósł wzrok
Z góry na dół przemierzył
Był tylko o krok
Czarne miał skrzydła
Czarne jak ptak
Spojrzał za mnie i powtórzył "jak?"
Wyciągnął rękę nad moim ramieniem
Zamachałam skrzydłem
Zdumienia westchnieniem
Czym byłam, czym jestem
Tak długo samotna dostrzegłam wreszcie
Reszta odeszła a ja zapomniałam
Aniołów wiele tuż przed wiekami
Przeszli stuleciem by zadudnić nogami
Polecieli w niebo by wzbić się wysoko

A on stał tam.
I przeszedł o krok by wzbić się znów
Wiedząc, że po to by znów runąć mógł
Pokazać tęczę takim jak ja i tam kazać rozpościerać swój niebiański ślad

3437 wyświetleń
51 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!