Menu
Gildia Pióra na Patronite

Białe legiony

Białe legiony stoją w szeregach.
Śliczni chłopcy,a w sercach ich żar.
Nie ugaszone pragnienie śmierci.
Wszyscy chcą zginąć za ten kraj.

O,Boże cóż pomyśli sobie o nas Hitler?
Co Stalin powie dziś?
Chcą ginąć za tą ziemię?
Za ten nędzny pył?

Białe legiony idą marszem,
Chordy jasnych mas.
Chcą ziemię skąpać krwią.
O,Boże ratuj nas!!

Śliczni chłopcy idą.
Każda chciała by takiego mieć.
Lecz jednej pani serca swe oddali.

Jednej smutnej,choć skąpanej w zieleniach
Co Polskich serc nie miała dość
A nam babom pozostało
utworzyć ofiarny stos.

1216 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!