Menu
Gildia Pióra na Patronite

Białe łabędzie

Białe łabędzie
niczym serca zaklęte
wypłynęły na jezioro.

Ich biel urzekającą
łagodność tak emanującą
podziwia każdy z nas.

Płyną po wodzie przejrzystej
pełne miłości takiej boskiej i czystej
łącząc swe dusze.

A śpiewem anielskim
ukojenie niosącym
nadają życiu sens.

Aby usłyszeć ich śpiew
trzeba duszę białą i czystą mieć
i serce i słuch.

A myśli uniosą się na wietrze
jak te białe łabędzie
czekając na spełnienie.

27 423 wyświetlenia
180 tekstów
11 obserwujących
  • Julka 10

    7 May 2012, 22:31

    Oczywiście zgadzam się z moim poprzednikami :):)

  • miramija

    6 May 2012, 14:52

    Ładny obraz naszkicowałaś słowami :)

  • agniecha1383

    6 May 2012, 13:50

    Obie ...pięknie napisały:)