Menu
Gildia Pióra na Patronite

xxx

biała kartka
mojego życia
zapełnia się
same doświadczenia
złe dobre
to nie ma znaczenia
czy na błędach
mam się uczyć
by w widzę życia utyć?

zaczęłam pisać
sama nie wiem co
poezją to można
nazwać chyba krzywą
staram się przelewać
to co myślę i czuję
na białą kartkę
papieru, którą
ze śmietnika wyjęłam

wyjęta ze śmietnika
niebanalnego - ponoć życiowego
biała ta kartka
ponoć od Boga pochodzi
tabula rasa na myśl przywodzi
zaraz po tym teatr mundi
mi się kojarzy
i nowy topos człowieka jako monety
pokrętny

4990 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!