Menu
Gildia Pióra na Patronite

Depresyjny neon - ze spacerów ulicami miasta

Bezwonny dzień
bez smakuje jak trawa
a pejzaż...
pejzaż z nerwowo podniesionym kontrastem
wżyna się w schyłek
nieba powieką

drga fioletowy nerw

Pod stopami dywan gołębi
faluje nad otrębami
promień słońca
liczy czerwone dachy

w kieszeni rodzę wiersz
niekiedy na pożarcie

127 934 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 27 August 2014, 15:38

    jeden z najlepszych na jakie tu trafiłam, dziękuję :)

  • agniecha1383

    26 August 2014, 22:52

    Pozdrawiam:)świetnie...