Menu
Gildia Pióra na Patronite

oddalenia

Bez tęsknoty już
w równaniu pogodzeń
Bez żywej iskry
westchnień i sumień

W popiele
radosne dni i smutne
Tęczowe jeszcze wczoraj
dziś barwy ponurej

Jedno mam pytanie
co pozostanie?
Kieliszek gorzkiej wódki
kochań bolesnych i odkochań

Przecież być mogłeś
a nie będziesz
Od jutra żyj
najpiękniej

http://www.youtube.com/watch?v=gqv7G6WMLYk

3099 wyświetleń
52 teksty
19 obserwujących
  • Aquarelle

    27 November 2012, 11:49

    Tak, jest mi bardzo przykro.
    Tam nie ma kultury, tam jest cynizm w najczystszej postaci.
    Widzę smutne twarze ludzi u których, on wystawił opinię.
    On musi tych ludzi przeprosić... Niech zajmie się sobą.
    Pozdrawiam Ciebie.

  • 27 November 2012, 11:44

    Cóż, kolejna teoria głosi, że każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Oczywiście, w granicach kultury osobistej i z jakimś minimum taktu... Obaj się chyba trochę zagalopowaliście. Zaniżając coraz bardziej poziom dyskusji, próbując 'dorównać' koledze.

    Aż szkoda, że odbywa się to pod takim całkiem niezłym wierszem.

    Pozdrawiam.

  • Aquarelle

    27 November 2012, 11:36

    Sztuka ma zachwycać. Podobnie jak jej autor. Ten człowiek jest karykaturą tego wizerunku.

  • 27 November 2012, 11:25

    ...a taka piękna teoria głosi, że sztuka ma łączyć, nie dzielić...

  • Aquarelle

    27 November 2012, 11:21

    Trzeba być dojrzałym człowiekiem chłopcze - awatar, aby rzecz nazywać właściwie - dosadnie.
    człowiek, który źle traktuje ludzi to: bydlak, cynik, brzdąc zasmarkany, gnojek, cham etc. Jak dorośniesz, zrozumiesz.
    Kiedyś obchodziłem takich ludzi z daleka, milczałem.
    Zrozumiałem, że nie mogę być obojętny. To zbyt wygodne. Łobuz czuje się coraz bardziej swobodny. Bażant z kolorowym słowotwórstwem znajduje poklask u idiotów. Czując się dowartościowany FISZKAMI dając upust swoim frustracjom, żeruje na ludzkiej wrażliwości.

  • awatar

    26 November 2012, 18:31

    Aquarelle:
    Pocisz się wyzwiskami
    i gimnazjalnymi testami

    najrótsza recenzja; cienizna

  • Aquarelle

    23 November 2012, 19:05

    Brzdącu zasmarkany, pisarzem nie zostaniesz. Poetą też nie. Żaden z nich nie urąga czyjemuś pisarstwu. To tak, jakbyś srał we własne gniazdo. Żadne gniazdo nie utrzyma się na chudej, powleczonej cynizmem gałązce. :)) Pozostań więc w cieniu recenzencie.

  • awatar

    23 November 2012, 16:57

    dopisz jeszcze milion razy "widelec" i publikuj

  • Aquarelle

    23 November 2012, 08:21

    Odporny jestem na popapranych cyników. Ale delikatnych i wrażliwych ludzi będę bronił.
    Od dziś biorę ciebie na ostrze mojego widelca:))))

  • awatar

    22 November 2012, 13:16

    Tekst "Oddalenie" ? za blisko mania grafu