Menu
Gildia Pióra na Patronite

BEZCHMURNE NIEBO

bezchmurne niebo
błękit oczy poraża
tłum ludzi bez imienia
plaża

na piachu leżą ciała
żadne nie ma twarzy
twoja tylko
w oczach została

tak daleko do ciebie
szmat drogi
który nas rozdziela
jeszcze tylko sobota
niedziela

jeszcze dni kilka
żar z nieba
bez chmur

tak długo czekać trzeba

Kazimierz Winnicki
(wszelkie prawa zastrzeżone)

19 199 wyświetleń
169 tekstów
4 obserwujących
  • motylek96

    14 June 2014, 17:19

    czekaniem czas odmierzany wzmaga emocje

  • Xavier.

    14 June 2014, 15:16

    Bliska jest mi Twoja poezja..pozdrawiam

  • dana1596

    14 June 2014, 00:18

    czekanie na ukochaną tak się wlecze, a żar z nieba dobija...gorący i emocjonalny